Успешна втора среща на Клуб София град на знанието с фокус върху иновациите в образованието

Успешна втора среща на Клуб София град на знанието с фокус върху иновациите в образованието

Jun 21, 2024

На 21 юни 2024 г.фирма РИСК Електроник, съосновател на Клъстер София град на знанието, беше домакин на втората среща на Клуб град на знанието. Събитието се проведе в неформална обстановка на по чаша вино и събра членовете на клъстера, както и представители на научни и бизнес организации.Наши гости бяха София Инвест, Фонд на фондовете, Висше училище по телекомуникации и пощи, както и директори и преподаватели от други университети и училища, консултанти, експерти и приятели на клъстера.

 

Под мотото на срещата "Иновативни технологии в подкрепа на образованието", бяха представени технологичните тенденции, а участниците обсъдиха включването на иновативни методи и използването на изкуствен интелект в процеса на обучение.

 

Специален гост на събитието беше арх. Белин Моллов, известен български урбанист и художник. Той представи избрани свои картини на най-емблематичните сгради, свързани с просвещението в Третата българска държава. Участниците с интерес научиха историята на тези сгради, която отразява историята на страната ни и нейния ускорен път към Европа след Освобождението.

 

Събитието беше изпълнено с вдъхновяващи разговори и обмен на идеи, които затвърдиха значението на иновациите в образованието и ролята на съвременните технологии в процеса на обучение.

 

Благодарим на всички участници за активното им участие и интересните дискусии. Очакваме с нетърпение следващите срещи на Клуб град на знанието, където ще продължим да изследваме новите възможности и предизвикателства пред образованието и технологиите.

 

 

 

Сподели статията: E-mail