subheader_digital-signage

Информационен КИОСК

Киоска е компютърен терминал даващ достъп до информация и приложения за комуникация, търговия, забавление и образование. Подходящ е за обекти – търговски, административни, образователни, транспортни, здравни и др. Устройството служи като модул за самообслужване при намиране на определен обект, продукт, разписание, услуга. Интуитивният, интерактивен начин за намиране на необходимата информация, прави киоска все по-предпочитано устройство. Още повече, че при него няма ограничения в дизайна. Изработва се индивидуално, така че да е в унисон с интериора на мястото, където ще бъде поставен и съобразен с аудиторията. 

 

 

Информацията може да се съхранява локално, или да бъде достъпна през облака, ако киоска е крайно устройство в интегрирана дигитална медия. Второто е изключително удобно, защото информацията може да бъде лесно управлявана, дори дистанционно. 

 

 

 

 

Някои от приложенията на киоска включват – проверка за наличност на книга в библиотеки; проверка на разписание на гари, автогари, летища; проверка на резултати от клинични изследвания в лаборатории, проверка на резултати от изпити в училища/университети; поръчка на артикул, неналичен в момента в търговски обекти; информация за посещавани обекти и предлагани пакети в туристически агенции; информация за приемно време на ресорен служител в административни учреждения; информация за участници/изложители в изложбени центрове; меню в ресторанти; предлагани услуги във фитнес/спа центрове и др.