информационна_сигурност

Слой крайни станции

Слой, отговарящ за защитата на крайните потребителски работни станции от вируси и друг зловреден код.

 

Antivirus - Антивирусът е вид софтуер, използван за предотвратяване, сканиране, откриване и изтриване на вируси от компютър. Веднъж инсталирани, повечето антивирусни програми стартират автоматично във фонов режим, за да осигурят защита в реално време срещу вирусни атаки.

 

Изчерпателните програми за защита от вируси помагат да защитите вашите файлове и хардуер от злонамерен софтуер като червеи (worms), троянски коне (Trojan horses) и шпионски софтуер (spyware), а също така могат да предложат допълнителна защита като настройващи се защитни стени и блокиране на уебсайтове.

 

Antimalware – Антизловредният софтуер е софтуер, който защитава компютъра от злонамерен код като шпионски софтуер (spyware), рекламен софтуер (adware) и червеи (worms). Той сканира системата за всички видове злонамерен софтуер, които успяват да достигнат до компютъра. Програмата против зловреден софтуер е един от най-добрите инструменти за защита на компютъра и личната информация. Въпреки че има прилики с антивирусната програма, антималуер програмата се различава от нея, като предлага по-разширени функции и по-широко покритие.